HOLIDAY HELL OF HEAVEN?

HOLIDAY HELL OF HEAVEN? hover background

jul 04
2016

Ooit de film Planes, Trains and Automobiles gezien waarin de gestresste marketing executive Neal Page (Steve Martin) drie dagen noodgedwongen doorbrengt in het gezeldschap van de optimistische, babbelgrage douchegordijn-ringetjes-verkoper Del Griffith (John Candy) terwijl ze proberen om Neal vanuit Chicago tijdig op een Thanksgiving dinner in New York te krijgen?

Reizen is een uitdaging. Je wordt uit je normale context gerukt, waardoor je plots een heleboel gewoontes moet loslaten. Dat kan je meer uit je evenwicht brengen dan je denkt. Komt daar dan ook nog een reispartner bij die zich niet helemaal gedraagt volgens jouw verwachtingen, dan schrijven jullie samen aan een scenario voor Planes, Trains and Automobile 2.

Dus even checken toch, vooraleer je je tickets boekt, wat voor type je vriend(in) is. Is hij/zij een laatkomer waardoor je het risico loopt dat je zowel bij aankomst als vertrek door de luchthaven zal moeten sprinten om je vliegtuig nog te halen? Is hij/zij een verstokte babbelaar en weet je dus dat je meer naar hem/haar zal luisteren dan naar dat je favoriete

muziek? Ook gegarandeerd een uitdaging zijn egoïstische reispartners die het absoluut niet belangrijk vinden wat jij leuk vindt, luierikken die met geen stokken van hun badhanddoek te krijgen zijn terwijl jij toch graag iets wil zien van de omgeving, overactievelingen die van het moment dat ze een berg zien naar de top willen terwijl jij graag aan de bar hangt en mojito’s drinkt, partypoopers terwijl jij rust en lekker vroeg ontbijten echt vakantie vindt, would-be fotografen die elke seconde van jullie trip willen vastleggen terwijl jij gewoon wilt genieten van het moment, overplanners terwijl jij de dag graag neemt zoals ie komt, overpakkers waardoor inpakken, uitpakken en van de ene plek naar de andere gaan vreselijk traag gaat en je altijd moet wachten of reissnobs die hun neus ophalen voor alles wat jij leuk vindt.

Psycholoog Michael Brein bracht voor zijn compabiliteitsschaal al deze overwegingen terug tot drie kernvragen 1) Zijn jullie allebei even actief? 2) Zijn jullie allebei nachtuilen of vroeger vogels? 3) Plukken jullie allebei de dag of zijn jullie twee regelneven? De antwoorden vertellen je min of meer of je op een droomvakantie of een exotische nachtmerrie afstevent. Is het te laat om jezelf wat dan ook af te vragen omdat je al midden in de exotische nachtmerrie zit? Een beetje inlevingsvermogen in je reispartner helpt altijd. Hij of zij ziet vast even veel af van jou dan jij van hem/haar. Je zou de situatie -in plaats van je er dood aan te ergeren- ook als een kans kunnen zien om te leren hoe je op een diplomatische manier voor jezelf kunt opkomen. Lukt dat, dan verandert die exotische nachtmerrie misschien toch in de droomvakantie waar je zo lang naar uitgekeken hebt.

Leave a Reply

Instagram

  • First day of foodshooting for my new boek happy
  • Most important force that drives us is happinessSo perfect choicehellip
  • See you later alligator or maybe better not southcarolina
  • Done for the day10 more pictures to go makingacookbook healthycooking
  • Its 6am and I am massaging kale and cooking ricehellip

Op de hoogte blijven?